Thermografie / warmtebeeldcamera

05 november 2016

Een veel gebruikte kreet in de bouwwereld is tegenwoordig: we gaan isoleren? Het isoleren gaat een ieder vaak wel goed af en dat lukt allemaal wel. Maar isoleren is ook ventileren, ook dat lukt. Maar goed; hoe zit het met de isolatie in de bestaande gevel? Waarom voel ik steeds tocht aan mijn voeten? Hoeveel warmte (en dus energie) verlies ik via ons ongeïsoleerde dak? Met anderen woorden: waar lekt er energie?

Deze vragen zijn prima te beantwoorden met een warmtebeeldcamera. Webosa Bouw heeft geïnvesteerd in een camera van het fabrikaat Flir. Al met al een hele investering die zeker de moeite waard is. Echter; zo'n camera laat een heleboel gegevens zien in de display. Daarom is er bij de dealer een cursus gevolgd. Dit om een juiste interpretatie en conclusie te kunnen maken van de gemaakte beelden.

Thermofoto1

Dus voor vragen over isolatiegebreken, vocht- en condensproblemen staan wij u graag terzijde. Ook zullen wij niet schromen om ons eigen werk te controleren. Is de nieuwe uitbouw wel correct geisoleerd of klopt de aansluiting tussen bestaand en nieuw wel? 

Vraag vrijblijvend naar kosten en mogelijkheden.

© 2024 WEBOSA BOUW