Nieuw gebouwde badkamer te Uretep

In de woonboerderij is een prachtige badkamer gerealiseerd. Deze ruimte werd eerder voor opslag gebruikt en had geen voorzieningen voor wat betreft installatiewerk. Alles is nieuw aangebracht, veelal met kunststof leidingen.

De badkamer is voorzien van inbouwkranen in combinatie met een regendouche boven het douche gedeelte en een badvulcombinatie van Viega voor het bad. Hierbij wordt het bad gevuld door de afvoer en is een uitloop in het bad niet nodig.

Het meubel is dubbel uitgevoerd samen met de halfhoge kast is er voldoende opslagruimte voor een complete huishouding. Ook over oplaadpunten voor bijvoorbeeld tandenborstel of scheerapparaat is nagedacht.

Wanden zijn deels betegeld en deels afgewerkt met stucwerk met betonlook-afwerking. Deze betonlook is voorzien van een matte laklaag welke de waterdichtheid garandeert. Plafonds en de binnenkant van de dakkapel zijn afgewerkt met fijn schuurwerk.

De ruimte wordt verlicht met LED-spots welke bijzonder weinig energie verbruiken. De verwarming geschiedt middels een designradiator in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming wordt  aangestuurd met het EVOHOME-systeem van Honeywell. Ook hier wordt dus niets aan energie verspild. De regendouche is uitgevoerd in een waterbesparende variant. De insteek is: hoog comfort met minimaal energieverbruik.

Binnenkort zullen wij een waterontharder plaatsen. Vervuiling door kalk behoort dan tot het verleden.

© 2024 WEBOSA BOUW